500 gram gekookte fijne mie
10 stukken gebakken tahoe van 4 x 4 cm.
10 ketoepat (lontong) in blokjes gesneden 500 gram geblancheerde tauge 20 sprieten gesneden bieslook |
|
Voor de saus heeft men nodig: | |
5 eetlepels bakolie
6 gesneden slauitjes 1 theelepel vetsin |
4
tomaten in stukken 3 eetlepels ketjap manis sap van 5 djeroeks |
Fijn te maken ingrediënten (boemboe): | |
3 stuks ontjom (oude tempeh)
50 gram taotjo zout en suiker naar smaak |
5 rode
lomboks 5 sjalotten 0,5 liter water |
- verwarm de olie en fruit de fijngemaakte boemboe totdat
het begint te geuren en voeg er dan de tomaten
aan toe
samen met de slauitjes;
- giet het water erbij en kook het op totdat het begint te borrelen; - voeg er dan de ketjap, djeroekwater en vetsin bij; - wanneer alles gaar is het geheel van het vuur nemen. | |
Het opdienen gaat als volgt:
neem een schaal en vul die met ketoepatblokjes en doe er de mie, tauge, tahoe en bieslook bovenop waarna men er de saus
overheen giet. Natuurlijk
kan dit ook per persoon op het bord
zo klaar gemaakt worden.
| |
Eet smakelijk! |