compleet & voordelig
 
... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Thoe & tempeh: IP 1989 okt
Besengek tempeh
indradjaja050002.jpg
Ingrediënten
 
- 1 of 2 tempeh’s
- 1 eetlepel suiker
- 6 sjalotten
- zout naar smaak
- 3 teentjes knoflook
- 1 stukje trasi
- 1 stukje laos
- 3 blaadjes salam
- 5 geroosterde kemirienoten
- ˝ eetlepelketoembar
- ˝ theelepel djinten
- 1 theelepel koenjit
- 1 serehstengel
- 1 theelepel asem
- 5 rode lomboks
- 4 blaadjes djeroek poeroet
- 1 liter dikke santen
- 1 handvol verse tjabe rawit

Bereiding
 
- rooster de tempeh in zijn geheel en snij het daarna in blokjes;
- maak de uien, knoflook, ketoembar, koenjit, suiker, zout, rode lombok,
  trasi, kemirie en djinten tot een papje fijn;
- leng de asem met water aan;
- fruit de fijngemaakte boemboe met de laos, salamblaadjes, serehstengel
  en djeroek poeroetblaadjes in wat olie totdat een fijn aroma merkbaar
  wordt;
- doe de tempeh erbij en meng goed met de boemboe;
- giet er dan de santen bij en laat het geheel inkoken;
- maak het af met het asemwater.

 
Dit recept is ook te gebruiken voor
kip, tahoe en of vlees.
 
 
Selamat makan!
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links