... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Kip: IP 1992 mei
Sambel goreng kippenlever maagjes
garnalen aardappel
Ingrediënten
Ingrediënten: |
|
½ kg kippenlevertjes en maagjes gemengd
¼ kg garnalen - 200 cc santen
3
salamblaadjes -1 stengel sereh
citroensap en zout naar smaak
¼ kg aardappelen
- 1 cm laos
2 blaadjes djeroek poeroet
1 grote tomaat - bakolie of margarine
|
Fijnmalen:
4 teentjes
rode ui
2 teentjes knoflook
2 Spaanse pepers
1 theelepel trasi
zout en suiker naar smaak
Fijnsnijden:
5 teentjes rode ui
3 teentjes knoflook
4 Spaanse
pepers
Bereiding
- Snij de kippenlevertjes en maagjes in kleine stukjes en marineer
het met citroensap en zout, laat het even staan;
- doe dat ook met de garnalen;
- bak het geheel
(maagjes, levertjes en garnalen) even in bakolie
of margarine;
- fruit de fijngemalen kruiden
even apart en voeg er
de fijngemalen knoflook, rode uien, laos, salamblad, djeroekblad,
sereh en de tomaat bij;
- voeg, zodra het geheel geurig is geworden, alle reeds
gebakken
maagjes, levertjes en garnalen erbij en als laatste
de aardappelen;
- voeg tenslotte de
santen erbij en haal het geheel goed door elkaar;
- breng het daarna aan de kook.
Smakelijk eten!