compleet & voordelig
 
... dť toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Vlees: Ontvangen via e-mail
Botok Daging Pedis / Gehakt in witte kool
indradjaja081003.jpg
IngrediŽnten
goed voor .....
 
-  6 sjalotjes,
-  7 wittekoolbladeren
3 teentjes knoflook                     
1 rode lombok,
1 groene lombok                         
4 rawit
1 laos van ca. 2 cm                    
1 kentjur van ca. 1 cm,
1 theelepel ketoembar                
0.5 theelepel djinten
1 theelepel trasi,                         
1 theelepel keukentamarinde
1 theelepel suiker                        
1 theelepel zout,
3 eetlepels plantaardige olie        
1 ei
300 gram gehakt half om half
Bereiding
 
Blancheer de koolbladeren ongeveer 3 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen.

Snipper de sjalotjes en het knoflook fijn. Rode, groene lombok en de rawit fijn snijden.

Laos, kentjur, ketoembar, djinten, trasi, keukentamarinde, suiker en zout
in een tjobek fijn maken. De sjalotjes, knoflook, rode en groene lombok
en de rawit fruiten in heet olie.

Voeg de kruidenpasta toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten. Laat het geheel afkoelen.

Het ei los kloppen en meng dit met de kruidenpasta door het gehakt. Het gehakt in de koolbladeren wikkelen en steek deze vast met een cocktailprikker.

Stoom de gevulde kool in een stoompan in ongeveer 30 minuten gaar.
Selamat makan
 
 
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links