compleet & voordelig
 
... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Mie: IP 1991 dec
Mie tauge goreng Betawi
indradjaja066003.jpg
Ingrediënten
 
500 gram gekookte fijne mie    
10 stukken gebakken tahoe 
van 4 x 4 cm.
10 ketoepat (lontong) in blokjes gesneden
500 gram geblancheerde tauge
20 sprieten gesneden bieslook
 

 
Voor de saus heeft men nodig:
5 eetlepels bakolie       
6 gesneden slauitjes        
1 theelepel vetsin         
4 tomaten in stukken
3 eetlepels ketjap manis
sap van 5 djeroeks
Fijn te maken ingrediënten (boemboe):
3 stuks ontjom (oude tempeh)       
50 gram taotjo         
zout en suiker naar smaak    
5 rode lomboks
5 sjalotten
0,5 liter water

Aangezien ontjom in Nederland vrijwel niet te krijgen is kan men het vervangen door oude tempeh, al is de smaak niet hetzelfde of het eenvoudig weglaten
Bereiding
 
- verwarm de olie en fruit de fijngemaakte boemboe totdat
  het begint te geuren en voeg er dan de tomaten aan toe
  samen met de slauitjes;
- giet het water erbij en kook het op totdat het begint te borrelen;
- voeg er dan de ketjap, djeroekwater en vetsin bij;
- wanneer alles gaar is het geheel van het vuur nemen.
Het opdienen gaat als volgt:
neem een schaal en vul die met ketoepatblokjes en doe er de mie,
tauge, tahoe en bieslook bovenop waarna men er de saus
overheen giet. Natuurlijk kan dit ook per persoon op het bord
zo klaar gemaakt worden.
Eet smakelijk!
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links