broccoli,
bloemkool, boontjes,
peultjes, sla of spinazie
(van 2 soorten 250 gram)
|
Voor de saus: | |
5 eetlepels pindakaas 1
ui
1 theelepel kentjoer 1 blik santen 1 eetlepel
margarine 1 stukje trasi
2 teentjes knoflook stukje gula djawa zout en sambal naar smaak of Huismerk Oma's Recept Gado-Gado saus in de varianten normaal, hot of zonder
smaak versterkers/ve-tzin
|
- schil de komkommer en snij in schijven;
- maak de groenten schoon en snij het in stukken; - blancheer de taugé gedurende 5 minuten; - kook de groenten, met uitzondering van de komkommer,
gescheiden van elkaar halfgaar;
- laat het uitlekken en afkoelen; - vul een ruime (sla)bak met de groenten, komkommer en taugé. | |
Bereiding saus: | |
- fruit de gesnipperde ui en de fijngemaakte knoflook samen met
de kruiden in de margarine;
- voeg, al roerend, eerst de pindakaas en daarna langzaam de
santen toe zodat een licht gebonden saus ontstaat. Indien nodig
nog wat water toevoegen;
- giet een klein deel van de saus over de koude groenten en dien de groenten met de overige saus direct op.
Tip: voeg aan dit koude groentegerecht bijvoorbeeld enkele gekookte eieren of wat koude gekookte garnalen toe.
| |
Eet smakelijk! |
|