... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Sambal: IP 1987 okt
Sambal Pengantin
Ingrediënten
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks (eventueel sambal oelek uit pot)
7 groene lomboks
2 eetlepels olie om
te fruiten
1 theelepel trasi
1 geplette laos
2 blaadjes salam
1 eetlepel asemwater (dik) eventueel asem uit pot
100 ml dikke santen
zout
naar smaak
¼ theelepel suiker |
|
Bereiding
- uien en knoflook fijnmalen;
- rode en groene lombok in repen snijden;
- uien en knoflook fruiten samen
met de trasi, laos en
blaadjes salam tot een fijn aroma de neus vult
- de lomboks en het asemwater toevoegen;
- giet
de santen erbij en kook het geheel net zolang tot de olie eruit komt;
- maak het af met zout en suiker.
Bij gebruik van sambal
oelek uit een pot het zout in de gaten houden,
want meestal is deze sambal oelek al reeds zout.
Selamat makan!