compleet & voordelig
 
... dť toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Kip: IP 1992 dec
Ayam kodok cita rasa
indradjaja041003.jpg
IngrediŽnten
 
1 grote soepkip    
3 hardgekookte eieren    
6 fijn gesnipperde sjalotten    
1 eetlepel zout of naar smaak    
750 gram gehakt van kipfilet    
8 zure augurkjes    
4 kruidnagels of een halve theelepel kruidnagelpoeder. 
Wees voorzichtig met kruidnagel, het gaat snel overheersen.
200 gram gerookte ham
2 rauwe eieren
2 theelepels nootmuskaat
2 theelepels peper naar smaak
200 gram saucijsjes
2 sneetjes witbrood in melk geweekt
3 eetlepels boter om uitjes te fruiten

Bereiding
-    de kip voorzichtig met een heel scherp mes of een huishoudschaar
     van het vel ontdoen;
-    het vel moet absoluut heel blijven;
-    de vleugeltjes kan men er aan laten zitten;
-    van het karkas met het vlees trekt men bouillon, die later nodig is om
     de gevulde kip erin te koken;
-    het vlees van de kip kan later bijvoorbeeld voor een
     heerlijke kippensoep worden gebruikt;
-    het kipfiletgehakt met de in kleine stukjes gesneden ham, saucijsjes,
    de rauwe eieren, het brood en de gefruite sjalotten mengen met het zout,
    de peper, de nootmuskaat en de kruidnagel;
-    het vel van de kip nu heel voorzichtig met dit mengsel opvullen,
      vooral niet te stijf, daar anders het vel barst;
-    de hardgekookte eieren en de augurkjes hier en daar in
     het gehaktmengsel aanbrengen en tenslotte het vel dichtnaaien;
-    de gevulde kip even in de bouillon opkoken en als het is uitgezet
     flink met boter insmeren;
-    de beboterde kip in de oven bruin braden, ca. 45 minuten, en zo nu
     en dan bedruipen opdat het niet uitdroogt;
-    hierna laat men de kip goed afkoelen alvorens het in plakken te snijden;
-    men kan de Ajam Kodok opdienen
     met gebakken, gekookte of gepureerde  aardappelen en diverse
     soorten  compote en groente variaties;
-    voor hen die liever rijst eten: het is een ware delicatesse met warme
     rijst en sambal djeroek;
-    heeft u vulling over gehouden, maak dit dan in een schaaltje in
     de oven klaar net als frikadel pan.
Smakelijk eten!
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links