... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Vlees: IP 1993 feb
Masak haban samarinda
Ingrediënten
¾ kg rundvlees of 1 kip
10 sjalotjes
5 kemirinoten
100
gram verse tomatenpuree
of 3 eetlepels tomatenketchup
2 eetl100 gram tjabe merah
5 teentjes
knoflook
1 eetlepel ketoembar
1 vingerkootje gember
goela djawa naar smaak
zout naar smaak
wat vetsin of aromatepels ketjap asin
olie om
te bakken
Bereiding
- de tjabe van de pitten ontdoen en even zacht koken;
- de helft van de uien
(sjalotjes) en knoflook fijnsnijden en
goudgeel fruiten;
- fruit de kemirinoten even
aan en maal het met de gefruite uien
en knoflook, ketoembar, gember en zout fijn;
- verwarm
de olie en fruit de resterende in rondjes gesneden uien
en voeg er dan de fijngemaakte ingrediënten bij en
de tomaat;
- bak het gaar, waarna het vlees, de suiker, de ketjap, erbij komt;
- goed omroeren,
deksel op de pan of wadjan en stoof het op
een klein vuur gaar;
- wanneer het vlees niet
zacht genoeg is wat warm water bijgieten
en verder koken, net zolang totdat het gaar is en de saus gebonden
is.
Smakelijk eten!