... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Zoete Koekje: IP 1988 sept
Kue Kelepon
Ingrediënten
Ingrediënten: voor ca. 40 stuks
- 250 gram ketanmeel
- 1½ eetlepel kapur sirih
- 15 blaadjes daun suji fijnstampen
met 2 blaadjes
pandan
- water (kalkwater)
- 125 cc lauw water
- geraspte klapper (Aanbevolen wordt de geraspte
jonge diepvrieskokos)
- 125 gram fijngeraspte gula djawa
- zout
Bereiding
- meng de ketanmeel met het zout, kalkwater en doe er het sap van
de suji-/pandanblaadjes bij;
- kneed het deeg
net zo lang totdat je het uit kunt rollen;
- neem van het deeg een stukje af en maak er een balletje van
ter grootte van een
knikker en vul dat met wat gula djawa;
- breng water aan de kook en doe de balletjes er in;
- ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven’;
-
wentel de balletjes in de geraspte klapper en eet ze zo warm mogelijk.
Selamat makan!