... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Hartige koekje: IP 1989 april
Lemper putri
Ingrediënten: voor ca. 24 stuks
- 250 gram ketanmeel
- 1 glas dikke santen
- 50 gram boter
- 100 gram abon
- 2 eiwitten
- 150 gram
paneermeel
- 2 teentjes knoflook of ¼ theelepel poeder
- ½ bouillonblok (rund)
- pisangblad of folie
Bereiding
- meng de ketanmeel, santen, knoflook en bouillonblokje tot een deeg;
- vorm van dit deeg rolletjes net als bij gewone
lemper en vul deze
met abon;
- wikkel ze in pisangblad of folie en stoom het in ca. 20 minuten gaar;
- laat het afkoelen en haal
de wikkels er af;
- bestrijk het met eiwit en haal ze door het paneermeel;
- verwarm olie en bak de lempers erin. Mag ook in de frituurpan.
Selamat
makan!