... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept ...: IP1989 dec
Tape ketan hitam
Ingrediënten
- 1 liter zwarte ketan
(kleefrijst)
- 1 stukje ragi (10 gram)
fijnmaken en zeven
Bereiding
- was de ketan goed schoon en laat het een nacht in water staan;
- stoom het de volgende dag gaar;
- bekleed een tampah
of een grote taartschaal met pisangblad en
spreid er de gekookte ketan over uit tot een dikte van ongeveer 1 cm;
- bestrooi
het daarna gelijkmatig met de ragi.
- maak intussen een pan of schaal met deksel gereed en doe op
de borden een paar stukjes
pisangblad;
- vul vervolgens de schaal schep voor schep met de ketan en dek
het af met pisangblad;
- goed aandrukken en de deksel
erop doen;
- wikkel de pan tenslotte in een schone servet en laat het twee dagen
- (2 x 24 uur) op een warme plaats staan om rustig
te kunnen fermenteren.
Selamat makan!