compleet & voordelig
 
... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept ...: IP1989 dec
Tape ketan hitam
indradjaja017003.jpg
Ingrediënten
 
- 1 liter zwarte ketan
   (kleefrijst)
- 1 stukje ragi (10 gram)
   fijnmaken en zeven
Bereiding
 
- was de ketan goed schoon en laat het een nacht in water staan;
- stoom het de volgende dag gaar;
- bekleed een tampah of een grote taartschaal met pisangblad en
  spreid er de gekookte ketan over uit tot een dikte van ongeveer 1 cm;
- bestrooi het daarna gelijkmatig met de ragi.
- maak intussen een pan of schaal met deksel gereed en doe op
  de borden een paar stukjes pisangblad;
- vul vervolgens de schaal schep voor schep met de ketan en dek
  het af met pisangblad;
- goed aandrukken en de deksel erop doen;
- wikkel de pan tenslotte in een schone servet en laat het twee dagen
- (2 x 24 uur) op een warme plaats staan om rustig te kunnen fermenteren.

 
Selamat makan!
Vestigingen
Franchise
Aanbiedingen
Woordenlijst
Indradjaja Post
Recepten
CONTACT
Links