... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Koek: IP 1989 sept
Kue wadjik ketan
Ingrediënten
- 800 gram kleefrijst
- 750 cc kokosmelk
- 250 gram Javaanse suiker
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 5 pandanblaadjes
of
een theelepel pasta
- 1 theelepel zout
- wat olie voor het invetten van
de alu-folie of bananenblad
Bereiding
- laat de ketan (kleefrijst) vooraf gedurende circa 1 uur in water weken,
stoom het daarna halfgaar en haal
het van het vuur;
- kook de goela djawa (Javaanse suiker), basterdsuiker, santen
(kokosmelk) en pandan samen met het zout op;
-
doe daarna de halfgare ketan erbij en kook het, onder voortdurend
roeren, gaar totdat de santan opgedroogd is;
- haal dan de
pan van het vuur;
- dek een schaal af met bananenblad of aluminiumfolie;
- wrijf deze met wat olie in;
- giet het ketanmengsel in de
schaal en verdeel het er gelijkmatig over
totdat er een compacte koek van ca. 2 cm dik is;
- laat het goed afkoelen en de wadjik
is gereed.
Het is altijd mogelijk dat er mensen zijn die van heel zoete wadjik houden,
het staat hen vrij de goela djawa hoeveelheid
naar smaak te verhogen
of voor hen die niet van zoet houden te verminderen, daarnaast kan men
aan het ketanmengsel stukjes nangka
toevoegen. U ziet variatie genoeg.
Dit recept is geschikt voor ca. 30 plakjes die men van tevoren in
huishoudfolie kan verpakken en
eventueel in de diepvries kan bewaren.
Smakelijk eten!