... dé toko voor uw Indische ingredienten en vele andere Aziatische producten.
Recept Koek: IP 1995 juni
Koningskroon
Ingrediënten
180 gram bloem
6 à 7 eieren
1 theelepel
zout
2 zakjes vanillesuiker
200 gram suiker
1 glas melk
½ theelepel crème of
tartaar
75 cc olie
Bereiding
- mix het eiwit en ½ theelepel zout en voeg langzaam, beetje bij beetje,
125 gram suiker
toe;
- mix het tot het beslag goed dik is;
- klop het eigeel met de rest van de suiker stijf, voeg
daarna de rest
van het zout toe evenals de bakpoeder, de crème of tartaar, de
vanillesuiker,
olie en de melk;
- zeef de bloem en klop het erdoor;
- meng het eiwitmengsel heel voorzichtig door
het eigeelmengsel;
- doe het beslag in een springvorm en bak het op 180 °C (1 uur);
- snij de cake,
als de cake afgekoeld is, twee keer overdwars door;
- smeer tussen de lagen banketbakkersroom en jam;
-
sprenkel op de bovenste laag rum en smeer er een laagje
banketbakkersroom op;
- versier
tot slot de taart.
Selamat makan!